Carta al Alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, por los recortes en el CEIP Catalunya de Mira-sol

Home / El Justiciero / Carta al Alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, por los recortes en el CEIP Catalunya de Mira-sol

El consistorio de Sant Cugat ha decidido recortar unilateralmente servicios a los niños del barrio de Mira-sol de Sant Cugat del Vallés: no hay transporte a la piscina para los alumnos de 2º, la biblioteca cerrará a partir de enero 2011, algunas actividades extra-escolares del Casal Cultural se harán en la Escuela (en espacios inadecuados), entre otras barbaridades.

Actualización:

Se ha creado un grupo en Facebook para pedir que no haya recortes:

Os dejo la carta (en catalán) que escribe el AMPA al Sr. Lluís Recoder, alcalde de CiU de Sant Cugat del Vallés.

Mira-sol, 9 de setembre 2010

A l’atenció de l’alcalde de Sant Cugat del Vallès

Benvolgut Senyor Lluís Recoder i Miralles,
L’Associació de Mares i Pares del CEIP Catalunya de Mira-sol volem posar en coneixement de l’Ajuntament el nostre malestar per algunes decisions preses recentment per aquest consistori i la manera com se’ns han comunicat. Creiem que la decisió de retallar la subvenció al transport escolar, que permetia als alumnes de segon de Primària de participar en els cursos de natació en horari lectiu programats per tots els centre públics de Sant Cugat, suposa un greuge entre escoles de la mateixa població. També lamentem la decisió de no prorrogar l’obertura del punt d’accés a la biblioteca del CEIP Catalunya, que fa les funcions de biblioteca de barri, quan encara no hi ha una oferta alternativa que permeti als ciutadans d’aquest districte de seguir comptant amb un accés més proper i directe al servei de préstec de la xarxa de biblioteques de la Diputació. Finalment, volem protestar per la manera com s’han decidit i comunicat els canvis que afecten a les activitats infantils del Casal de Cultura que, segons l’Ajuntament, no tenen una altra sortida que tornar a les instal•lacions del CEIP Catalunya.
Volem fer constar que des de l’AMPA estem disposats a trobar solucions alternatives perquè el barri i els nostres fills puguin seguir comptant amb els mateixos drets i serveis que els habitants del centre de Sant Cugat. Demanem la possibilitat de negociar aquestes decisions que semblen preses unilateralment per l’Ajuntament i a continuació detallem el contingut de l’última reunió mantinguda amb les representants municipals.

El 8 de setembre de 2010 a les 17 hores de la tarda, la direcció i l’AMPA del CEIP Catalunya es van reunir amb dues tècniques de les regidories de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament de Sant Cugat, Maria Farriol i Rosa Pitarch. L’Ajuntament ens havia convocat amb dos dies d’antelació per comunicar-nos –un cop ja s’ha iniciat el curs escolar- que s’ha pres la decisió de traslladar les activitats extraescolars d’infantil de P-3, P4 i P-5 del Casal de Cultura a les instal•lacions del CEIP Catalunya (a excepció del Taller de Plàstica de P-5) perquè se’ls ha concedit una subvenció per impartir cursos PTT i necessiten l’espai per muntar tota la infraestructura necessària. Tot això a partir del dia 27 de setembre de 2010, per tant una vegada començat el curs i la necessitat de col•locar aquests nens a l’escola dins un espai adequat.
Volem fer constar que aquest canvi de seu dels casals dels més petits implica:
1. Els nens no canvien d’espai físic, no “tallen” amb l’escola perquè continuen al mateix espai. Molts pares hi estan en desacord.
2. Actualment el Casal disposa d’unes instal•lacions molt bones per tal que els nens d’infantil desenvolupin les activitats extraescolars en condicions adequades. Després de patir tots els inconvenients de les obres d’ampliació del Casal, ara se’ns priva de poder-lo aprofitar plenament.
3. No s’ha informat als pares de manera correcte ni adequada ni amb temps suficient.
4. Hi ha molts pares que no estan d’acord amb aquesta nova ubicació perquè no es correspon amb els serveis que es van contractar i pagar per avançat (tot un trimestre, ja en el mes de juliol) quan van decidir que els seus fills participessin en activitats extraescolars. Les condicions de l’equipament i l’espai per aquestes activitats han estat canviades sense ser consensuades ni comunicades.
5. Les famílies que tenen fills de diverses edats participant en activitats extraescolars en el mateix horari es trobaran que l’hora de recollida els coincidirà en dos centres diferents.
6. Quan en etapes anteriors els pares havien demanat a l’Ajuntament la possibilitat d’organitzar el casal infantil a les instal•lacions de l’escola Catalunya, la resposta que sempre se’ns va donar és que NO ERA POSSIBLE, NO ERA VIABLE, NO ERA CORRECTE. L’últim cop va ser durant la trobada amb Maria Farriol en el primer semestre de 2009 per parlar de les activitats extraescolars pel curs 2009-2010. Ara resulta que no és únicament POSSIBLE i VIABLE, si no que és OBLIGATORI, IMPOSSITIU I NO NEGOCIABLE.
A la reunió del dia 8 de setembre també es va parlar sobre el tancament del punt d’accés de la biblioteca al districte de Mira-sol, ubicat a les instal•lacions del CEIP Catalunya, se’ns va comunicar que al concurs convocat per gestionar aquest servei (el plec surt el dia 01/11/2010), les bases ja no contemplen el recurs pel Punt d’Accés de Mira-sol, que finançava el cost de la persona que es fa càrrec d’aquest servei de 16.30 hores a 19.15 hores. Un servei que permet que els nens en facin ús tant per fer deures, estudiar, fer consultes (llibres i/o ordinadors) i que funciona com a biblioteca per a tot el barri. Recordem, a més, que al Casal de Mira-sol tampoc no disposen de cap mena d’aula d’estudis ni de biblioteca tal com havia de ser quan l’Alcalde va inaugurar l’ampliació del Casal de Mira-sol fa ja un temps.
Davant la previsió que la nova biblioteca de Mira-sol no s’inauguri fins l’any que ve, creiem que s’hauria d’haver previst intentar donar servei al barri fins que el nou servei estigui actiu. L’Ajuntament al•lega que aquest recurs, que fins ara assumien, no els correspon perquè el punt depèn de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació. Potser hagi de ser l´AMPA de l’escola qui es faci càrrec del cost de mantenir aquest Punt d’Accés obert?
Finalment, les representants de l’AMPA de l’escola Catalunya a la reunió del dia 8 de setembre també va intentar trobar solucions per garantir la continuïtat del curset de natació en hores lectives que fins ara s’oferia a tots els alumnes de segon de Primària dels diferents CEIP de Sant Cugat. La retallada pressupostària ha eliminat el servei de transport que traslladava aquests alumnes fins a la piscina municipal. Es va demanar a les representants de l’Ajuntament la seva col•laboració per poder garantir, com a mínim, que el servei d’autocars de línia municipals poguessin traslladar aquesta cinquantena d’alumnes fins el centre per no haver de suspendre l’activitat. Es tracta d’alumnes menors de 12 anys, per tant tenen el transport públic gratuït, i la parada de l’autobús és al costat de l’escola així que ens va semblar que podria ser una solució provisional al problema que ens permetria seguir amb els cursets. La proposta no va comptar amb cap mena de complicitat per part de les esmentades representants de l’Ajuntament que tampoc no va aportar cap altre solució i ens ha obligat a comunicar als pares la cancel•lació de l’activitat un cop començat el curs escolar. Volem recordar també que aquest problema ens l’hauríem estalviat si s’hagués pogut complir amb les previsions de les obres de construcció de la nova piscina de Mira-sol. Aquest endarreriment també ens ha ocasionat com a AMPA altres problemes pràctics d’organització de les activitats extraescolars que oferim a l’escola.
Per tot això, l’AMPA del CEIP Catalunya, reunits en data 8 de setembre de 2010, decideix fer arribar aquesta carta a l’Ajuntament per assegurar-nos que els màxims responsables de les regidories implicades estan assabentats dels greuges que estem patint, com a barri i com a famílies de l’escola Catalunya. Creiem que amb diàleg i voluntat de consens arribarem a un acord que no traslladi les retallades pressupostàries als serveis, la cura i l’oferta educativa dels nostres fills.
En cas de no tenir resposta en breu i, perquè considerem que la situació és greu i exigeix una resposta urgent, hem acordat que convocarem mesures de protesta i comunicarem el nostre malestar als mitjans de comunicació.
Li agraïm l’atenció i esperem que tots aquests inconvenients trobin una solució ràpida que anirà en benefici dels nostres fills i de tot el barri.
Atentament

Eva Clarà i Vergés
Presidenta de l’AMPA
CEIP Catalunya

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.